Blogs: Decorate your home

Independent Personal Trainer

Published Sep 26, 22
3 min read

Personal Football Trainer

Bekijk daarnaast ook eens hoe je concurrenten hun uurtarief bepalen. Wouters: “Bepaalde omstandigheden kunnen het uurtarief beïnvloeden. personal trainer slogan. Tijdens de coronaperiode was er bijvoorbeeld meer vraag dan aanbod (personal trainer slogan). Je zag daardoor een stijging in de tarieven van personal trainers.” Veel beginnende personal trainers laten zich inhuren door sportscholen. Je hoeft dan zelf niet op zoek naar een locatie. Sportpraktijk Mechelen.Vanuit huis starten is ook een optie.Check vooraf ook bij de gemeente welke voorwaarden gelden voor het ontvangen van klanten aan huis. Je kunt er ook voor kiezen een bedrijfsruimte te huren voor je trainingen (personal trainer slogan). Dit kan bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw of door een ruimte te huren in een bestaande sportschool. Controleer altijd of je activiteiten overeenkomen met het bestemmingsplan van de gemeente waar het pand staat (personal trainer slogan).Houd bij verwerken van persoonsgegevens en bij communicatie rekening met de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). personal trainer slogan. Hierin staat welke verplichtingen je hebt bij het verwerken van persoonsgegevens, zoals naam, adres en telefoonnummers van klanten - personal trainer slogan. Wil je bijvoorbeeld foto’s waar klanten opstaan op social media zetten? Dan moet je hiervoor altijd vooraf toestemming vragen aan je klant.

Het merendeel van de startende personal trainers kiest voor de rechtsvorm eenmanszaak. Met die rechtsvorm ben je de enige die verantwoordelijk en aansprakelijk is voor het bedrijf. Freelance of zzp is geen rechtsvorm, maar een term die aangeeft dat je werkt zonder dienstverband. personal trainer slogan - Personal Trainer Mechelen. Een veelgestelde vraag bij het KVK-Adviesteam is of je als personal trainer met maar 1 opdrachtgever wel ondernemer bent.

Maar hoe zit dat als een sportschool jou inhuurt? Dan is het belangrijk de schijn van loondienst te voorkomen. Vooral als het om een opdracht voor langere tijd gaat en het je enige opdrachtgever is. Jij en je opdrachtgever moeten de Belastingdienst dan laten zien wat voor arbeidsrelatie jullie hebben.

Als je zeker weet dat je niet in verkapte loondienst werkt en er sprake is van opdrachtgever en opdrachtnemer, kun je dit vastleggen met een modelovereenkomst. Met zo’n overeenkomst sluit je een mogelijk dienstverband uit. Bij de Belastingdienst vind je modelovereenkomsten voor verschillende branches. Of gebruik de modelovereenkomsten van werkgeversvereniging WOS (personal trainer slogan).

Personal Trainer OutfitDe 2 belangrijkste belastingen zijn btw (omzetbelasting) en inkomstenbelasting. Aangifte omzetbelasting doe je meestal 1 keer per kwartaal, in de maand na afloop van dat kwartaal (personal trainer slogan). Voor personal trainers geldt een btw-tarief van 21%. Is je jaaromzet exclusief btw minder dan 20 (personal trainer slogan). 000 euro? Dan mag je kiezen voor de kleineondernemersregeling (KOR).

Voordeel is dat je maar een beperkte btw-administratie hoeft bij te houden en geen aangifte omzetbelasting hoeft te doen. Houd hierbij ook rekening met wie je opdrachtgevers zijn, en of zij dit ook willen. Als zij ook ondernemer zijn, kunnen zij namelijk geen btw van jouw diensten en producten aftrekken bij hun eigen aangifte.